Заловиха опасния престъпник, издирван в цяла България за въоръжен грабеж в Самоков

Задържан е извършителят на въоръжения грабеж в Самоков, съобщиха от полицията. 

Ето какво престъпление е извършил издирваният от МВР опасен престъпник

40-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем. Работата по случая е започнала на 15 декември след получен сигнал за извършен въоръжен грабеж в хранителен магазин в града.

От проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия тогава бе установено, че около 11 часа в обекта е влязъл мъж с предпазна маска на лицето, който след направена поръчка е насочил газов пистолет към продавачката с искането да предаде оборота.

След неуспешен опит да отвори касовия шкаф е произвел няколко изстрела във въздуха и се е оттеглил в неизвестна посока, отнемайки найлоновата чанта с поръчаните от него стоки. 

В хода на разследването криминалистите са установили самоличността на извършителя, като той е обявен за общодържавно издирване, а впоследствие и задържан. 

Криминално проявеният самоковец е обвинен за това, че е отнел чужди движими вещи от владението на собственика с намерението противозаконно да ги присвои, като за целта е използвал сила и заплаха с пистолет с неустановена марка и модел и е произвел изстрели с него.

С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.