Подиграват се на Кирил Петков за облеклото му в Брюксел

Кадър Борислав Цеков, ФБ

Премиерът Кирил Петков отнесе подигравки в България заради облеклото си в Брюксел.

Ето какво написа Николай Бареков:

„Г-н министър председател, закопчейте си копчето! Зинали сте като Втори мост над Дунава “, подигра го Бареков.

Той разяснява и, от дълго време в Брюксел са чакали подобен прислужник и Йесмен и са удовлетворени, че най-сетне са го получили.

Ето какво написа Николай Бареков по тематиката в обществената мрежа:

Г-н министър председател, закопчейте си копчето! Зинали сте като Втори мост над Дунава, за чието битие очевидно не знаете.

Също по този начин, Македония не се продава – там към този момент остана единствено История, която не коства колкото внос-износ на македонски наденици и люти чушлета.

Отдавна в Брюксел чакаха подобен прислужник и Йесмен и са удовлетворени, че го получиха най-сетне. Народът ни няма да ви разреши да продадете Македония на евробюрократите и няма да ви се даде принудително да го вакснете.

Борисов им козируваше, Кирчо Петков напряко лази по колене в Брюксел. Това е разликата.“

Ето какво пише Борислав Цеков:

„Дори и Борисов, който е известен с небрежните си маниери, винаги беше изряден и по протокол на подобни протоколни снимки – с акуратно закопчано (с точното копче) сако и пр. Да не говорим за всички останали наши премиери. Това момче изглежда като гащник, комуто набързо са нахлузили някакъв костюм, след като е почистил помещението, за да го снимат с чорбаджийката. Вижте го – разкопчан с възкъсо вързана вратовръзка, като германски шофьор от дълбоката провинция. Само белите чорапки му липсват. Шегата настрана – обидно е за държавата да се демонстрира толкова ниско ниво за елементарни неща, като начин на обличане при официални международни срещи.

Пълно недоразумение се оказва бравурното посещение на премиера Кирил Петков в Брюксел. Какво научихме от него? Първо, че България имала само един мост на р. Дунав. Истината: всеки с ниво на интелигентност и обща култура дори и значително под средното знае, че са два.

Второ, че голяма стъпка в борбата на Петков за „нулева корупция“ било, че били създали парламентарна комисия за борба с корупцията.

Истината: такава комисия съществува във всички парламенти вече повече от 20 години. В настоящия все още дори не е избрана.

Трето, че много бърза да изпълни чуждата поръчка и да предаде националните интереси, като приеме безусловно претенциите на Скопие спрямо нашата история, национална идентичност и достойство. Прочее, това е основната поръчка, заради която беше машинно избран.

Четвърто, че иска максимално бърза ваxiнация, щото била идвала „вълна“ от щама „Омикрон“ в началото на януари. Същият „Омикрон“, който по признание дори на СЗО протича леко и не е опасен, следователно няма нужда от истерии, мерки, локдауни и прочие.

Въобще, дъно! И не, не е въпрос на неопитност и неподготвеност за конкретните срещи. Въпрос на функционална неграмотност и управленска некомпетентност е! Тепърва ще става още по-зле. Промяната продължава – от лошо към по-лошо.  

„Да отбележа за протокола-поредният гащник! Sorry…“, написа Ивайло Нинов.