Гореща новина за Володя Стоянов, който води адска битка с К-19 СНИМКИ

Любимецът на няколко поколения народен певец Володя Стоянов вече е изписан от Военната болница, където изкара 43 дни с тежка форма на коронавирус. Музикантът вече е на домашно лечение в къщата си в Петрич, където от няколко години строи духовен център, пише в. „Телеграф“. 

„Още като ме приеха, прибраха телефоните на всички пациенти и толкова дълго време бях без връзка със света.

Като се прибрах и го включих, се оказа, че толкова много хора са били загрижени за мен. Приятели от цяла България, от Америка, от Австралия дори са се молили да оздравея.

В Пърт няма българска църква, затова са ходили да палят свещи в гръцката. Дядо Сионий е направил литургия в Бачковския манастир.

Адвокат Иван Драмов, шеф на фондация „Ванга“, е обещал да направи курбан на Петковден на Рупите, само да оздравея – това чета в съобщенията на телефона си. Народът ме обича и аз никога не съм го предал, затова от сърце благодаря на всички приятели и почитатели“, споделя войводата.

Певецът признава, че възстановяването му върви бавно, но вече се чувства по-добре. Обгрижван е от семейството си, но го наблюдава и рехабилитатор, тъй като се е обездвижил след месец и половина на легло.

„Вече леко се разхождам в стаята, иначе цяла седмица съм си вкъщи. А даже не разбрах кога съм се заразил с тази болест лабиринт.

Изведнъж се почувствах зле, а два дни нямах връзка с личния лекар. Като отидох, той каза веднага да направим снимка и се оказа двойна бронхопневмония – тежка, закъсняла форма.

Проф. Рахнев направи чудеса да ме спаси, но и аз като дисциплиниран войник изпълнявах всичко каквото ми каже.

Моя е вината, че не се ваксинирах навреме. Имах доста участия през лятото и все си казвах: „Хайде, и това да мине и ще го направя“.

При всеки симптом трябва да се обръща внимание и да се прави снимка. И най-важното – да се ваксинираме. Ако го бях направил, нямаше да изживея този ад. Буквално се върнах от ада“, обяви фолклорната легенда.

Володя Стоянов е отслабнал само 7 кг по време на престоя си в болницата.

„Други казват, че по доста повече са свалили, на мен не ми личи много. Жена ми ме глези със супички, пилешко с картофи, постни гозби, но по малки порции, да галим стомаха. Не съм пил кафе от 50 дни и малко ми липсва.

Не дават, тъй като още взимам различни лекарства за възстановяването след ковида. Най-вече ми липсва свободата да изляза навън на чист въздух, да се разхождам сред природата, както и да отида при Джемби в студиото“, споделя войводата.

Той е отложил всичките си концерти до пролетта.

„Не искам да рискувам. Още през октомври ми се обадиха да ме канят за Нова година. Казах им, че има време и виж какво стана. За първи път от много време ще посрещна коледните празници вкъщи само със семейството“, добавя певецът.