Експерт: Ето как се изложи Кирил Петков пред европейците!

Защо трябва политиците да спазват протокола на международните срещи, когато представляват своята държава. Как изглеждаше българският премиер до председателя на европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Срещата се проведе в Брюксел и е първа за Кирил Петков като министър – председател.

Българската поговорка гласи по дрехите посрещат, по ума изпращат.

Тази визита на Петков се чакаше с огромен интерес от европейските ни партньори.

 Ето какви несъответствия откри конституционалистът Борислав Цеков в протоколна снимка между Кирил Петков и председателят на европейска комисия.

„Дори и Борисов, който е известен с небрежните маниери, винаги беше изряден на подобни протоколни снимки – с акуратно закопчано (с точното копче) сако и пр.“

Цеков определи стилът на Петков със следните думи. „Това момче изглежда като гащник, комуто набързо са нахлузили някакъв костюм, след като е почистил помещението, за да го снимат с чорбаджийката“.

Като експерт който съблюдава закона и протокола Цеков продължи: „Вижте го – разкопчан с възкъсо вързана вратовръзка, като германски шофьор от дълбоката провинция. Само белите чорапки му липсват. Шегата настрана – обидно е за държавата да се демонстрира толкова ниско ниво за елементарни неща, като начин на обличане при официални международни срещи“.