Журналист разби Хазарта с въпроси: Кой те заплаши, кога, къде и как?

Журналистът Веселин Желев отправи серия от въпроси към депутата Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Припомняме, че от трибуната на пленарната зала той заяви, че на няколко пъти е бил заплашван и че е щял да загуби най-ценното си.

По този повод ето какво написа във Фейсбук Веселин Желев. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Не познавам страна с върховенство на правото, където някой, особено депутат, може да каже: ще съдействам на прокуратурата, когато тя ми стане симпатична.

Като народен представител си длъжен да даваш пример за спазване на закона и зачитане на институциите, ако изобщо ти е ясно какво значи това. Положил си клетва за него. Ако си я забравил вече, да ти я припомня:

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната…“. Щом от парламентарната трибуна си докладвал за престъпление (заплаха), бъди добър да го докладваш докрай: Кой те заплаши, момченце, кога, къде и как? Имаш ли свидетели? Иначе, както ти не вярваш на прокурора, така няма да вярват и на тебе. Чалгата и рапът в политиката трябва да спрат най-сетне.

Правният нихилизъм и байганьовщината трябва да спрат. Ако това е промяната, тя определено е към по-лошо. И трябва да бъде спряна веднага. В САЩ шефът на кабинета на Тръмп отказа да свидетелства в разследване и вече е с криминално обвинение по тази причина. У нас едно момченце отказва по същия начин и става герой в социалните мрежи. Егати демокрацията. Съзнаваме ли накъде вървим? И кой се опитва да ни променя? Това е национално унижение и срам.