Заради какъв семеен проблем съпругата на Петков се е захванала с този бизнес ВИДЕО

За първи път от повече от десетилетие премиерът на България не е ерген и има съпруга, с която са заедно от 22 години. Коя е Линда Маккензи-Петкова и защо съпругата на Кирил Петков замени професията си на икономист, за да се посвети на сладкарството, припомня bgonair.bg. 

Сгушена в сърцето на София, на една от емблематичните централни улици, малката сладкарница е сбъднатата мечта на съпругата на Кирил Петков – Линда. Тя е от Канада и е икономист по образование.

Нейната страст обаче е сладкарството и по-специално – безглутеновите торти. 

„Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е голям готвач. Разбрах, че не може да яде глутен преди 30 години и тя сама прави брашно и сладкиши, които може да яде. И оттам идва интересът към безглутеновите сладкиши“, споделя Линда.

Откакто съпругът ѝ е активно в политиката, тя остава встрани от светлините на прожекторите. Преди три години разказва за първи път пред Bloomberg TV Bulgaria как хобито ѝ се е превърнало в професия. 

„Много ми е приятно да правя торти за хора“, признава Линда.

Тя самата има проблем с глутена, а една от трите им дъщери е с диабет. Това е и основната причина Линда да прави по-различни торти и здравословни сладкиши. 

„Правим торти точно пред витрината и е много интересно за клиентите, защото виждат как става тестото, като вкъщи е“, разказва съпругата на Кирил Петков.
Много от рецептите са семейни – от майка ѝ, баба ѝ, дори от прабабата на съпруга ѝ. Ползва предимно български продукти. Но признава, че за успешния бизнес е важна и подкрепата от семейството. 

„Мъжът ми помага много, всяка събота и неделя съм там, той трябва да ме подкрепя и той е много добър човек“, каза за съпруга си Линда Петкова.

Подкрепата в едно семейство е важна, стана ясно от пост на Линда в социалните мрежи, минути след като съпругът ѝ се закле като министър-председател на България.