Неочаквана рокада в НАП! След 21 г. агенцията напуска…

Неочаквана рокада в НАП. Дългогодишният говорител на приходната агенция приходите Росен Бъчваров напуска институцията след 21 години работа в нея. Новината съобщи самият той в социалните мрежи, пише „Стандарт“. 

„От утре започвам нов път като комуникационен директор на международна компания, оперираща в България.

Откакто започнах работа за първото от 11 правителства преди 21 години, с които имах вземане даване, знаех, че успехът се корени в диалог, честност, открита комуникация и взаимно уважение.

Всеки ден вярвах, че контролният орган и счетоводителите могат и трябва да се стремят да постигат разбирателство, вместо да враждуват от двете страни на барикадата. И прозрачността, откритото общуване, обсъждането и намирането на взаимния интерес са по-добри съветници от административната принуда и бюрократичната глухота. Това се стремих да правя всеки ден.

Доста постигнахме заедно, още много остава, но пътят е верен“, написа Бъчваров в една от групите на професионални счетоводители.

В друго писмо до колегите си в НАП, Росен Бъчваров заявява, че решението за напускане на приходната агенция било дълго отлагано, но в крайна сметка му дошло времето.

„Рутината е лош съветник, а увереността в повтарящи се задачи е само наглед комфортна. Затова следващата ми професионална стъпка е в международен екип с десетки неизвестни на ден. За мен беше чест да служа на обществото, да възприемам себе си чрез НАП от началото до днес и да се опитвам ден след ден… да накарам слона да препуска.

Всеки знае, че слоновете не могат да препускат. Особено административните слонове, които мислят дълго, ходят бавно, невъзмутими са, но затова пък дебелокожи. Благодаря за това, че ако не да препуска, то заедно успявахме да накараме нашият административен слон да се забърза, дори да тича понякога“, допълва той.