Момиче на 20 години напуска училище, за да се грижи за братята и сестрите си

Това е тъжна история за семейство, което преживява две трагедии: 8 деца остават без родители. 20-годишната Катя поема отговорност за живота и съдбата на по-малките си братя и сестри. 

Първо бащата на децата Николай, е диагностициран с неизлечима форма на онкологично заболяване и умира. Година по-късно майка им също умира, защото не може да преживее загубата.

 Децата по това време нямат родители. По-голямата сестра Катя, която е само на 20 години напуска училище, за да се грижи за децата. Както се оказва, това е много трудно да се направи. На момичето е предложен изпитателен срок, през който трябваше да убеди настойничеството, че ще се справи. Момичето направи всичко възможно и невъзможно. Тя се справя така, че й е позволено да организира попечителството над децата.

На снимката всички деца: Катя, Артем на 19 години, Андрей на 17 години, Костя на 15 години, Даша на 7 години, Женя на 4 години, Альоша на 9 години, Валера на 10 години.

Момичето се превърна във втора майка на децата. Тя с удоволствие говори за това как живеят, как понякога децата я наричат ​​“мамо“. За да улеснят живота на всички, те успяха да разпределят всички отговорности помежду си. Всички са щастливи да си вършат работата, защото разбират, че освен един друг, нямат никой друг. Това семейство живее в района на Челябинск, в село Елизаветополско.

Децата живеят на пенсията на баща си. Освен това грижовните съседи им помагат: те носят неща, храна на децата, а също така даряват малки суми за момичето, което е трогнато от това. Катя харчи пари за храна и дрехи за децата.

За да могат децата да продължат обучението си и да станат успешни хора, момичето им помага с домашните и посещава родителски срещи. Отначало всички домакински дела са поети от по-големия брат Артем. Сега те са поделили всички отговорности с младия мъж. Момичето мечтае за голямо семейство. То никога няма да остави братята и сестра си.

Администрацията на селото и всички наоколо са сигурни, че момичето е направило всичко както трябва. Преодоляла всичко това, тя ще може да се възстанови като ученичка в техникума и да си намери работа. Местните власти помогнаха на семейството: те осигуриха вода, канализация и нова дограма. Сега органите за настойничество са оставили семейството на мира и, ако е възможно, им помагат.

Делничните дни на Катя са подобни един на друг: момичето става в 6 сутринта, пали печката, събира децата на детска градина и училище. Те имат голямо домакинство, за което трябват грижи. Освен това децата имат свои яйца, мляко, месо, зеленчуци.

Имат 2 крави, 2 телета, кози, зайци, прасенца. За лятото купиха 50 патици и гъски, пилета бройлери. Момчетата имат и зеленчукова градина с необходимите зеленчуци.

Катя се грижеше за всички домакински дела, но нейните братя и сестра с радост й помагат във всичко. По-възрастните братя, които са на училище в друг град, идват за уикенда и също ръководят домакинството. В допълнение, те носят храна от там. Може да се окаже трудно Катя да се откъсне от домакинството и от по-малките деца да пазарува. Мечтае за кола, за да може да отиде до магазина.

Семейството не мисли да се мести в регионален център: те обичат да живеят както го правят досега.

Героинята се оказа силно и волево момиче в такава млада възраст. Тя не се страхува от трудности и не изоставя децата, след като успя да организира всички най-добри условия за тях. Нека това семейство да е наред, независимо какво става!