Филип Киркоров го загази здраво, отива зад решетките заради…

15 дни в ареста грозят певеца Филип Киркоров, ако бъде осъден от руския КАТ заради 90 неплатени глоби, пише „Телеграф“. 

Информацията е на Таганския съд в Москва, който на 14 декември ще гледа делото срещу родения във Варна изпълнител, оказал се истински джигит на пътя.

„Таганският окръжен съд на Москва съобщава, че магистратът на съдебен район № 422 на Тагански окръг е получил 90 административни материала, образувани въз основа на протоколи за административни нарушения и съставени от КАТ в Москва, по отношение на Филип Киркоров по част 1 на чл. 20.25 от Административния кодекс на Руската федерация (неплащане на административна глоба в срока, предвиден в Кодекса за административните нарушения на Руската федерация)“, заявиха от съда.

Според закона това води до налагане на административна глоба в размер на два пъти неплатената административна глоба, но не по-малко от хиляда рубли, или административен арест до 15 дни, или задължителен труд до 50 часа.

Съдът не уточни за кое конкретно нарушение Филип Киркоров е глобен 90 пъти. Разглеждането на протоколите ще се състои в магистратския съд на 14 декември.

Адвокатът на певеца Александър Добровинский заявява, че музикантът е изумен от наличието на такава задлъжнялост. Той самият не карал кола, автомобилът се използвал за цели на фирмата му. От счетоводната му компания твърдят, че всички глоби отдавна са изплатени.

През август 2019 г. в единната база данни на ФССП се появи информация за три неплатени глоби от КАТ в Тверска област от Киркоров в размер на 2000 рубли, които мегазвездата получи още през април. По-късно обаче в медиите се появи информация, че руският Майкъл Джексън е платил този дълг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ