Мая Манолова остана извън парламента, но я готвят за една от най-ключовите длъжности

Бившият омбудсман и съпредседател на пропадналата партия „Изправи се, бг! Ние идваме“ Мая Манолова най-вероятно ще бъде новият шеф на КПКОНПИ на мястото на Сотир Цацаров

Така блондинката, която даде пример за промяна, като боядиса за кратко косата си кестенява, ще бъде възмездена от Кирил Петков, когото мощно подкрепяше по време на кампанията и търсеше пътища за общи действия с новия силен политик

Още в навечерието на парламентарните избори Мая и Кирил си пуснаха снимка, на която се усмихват оптимистично, а Манолова се оплака, че в последните дни преди парламентарния вот, натискът върху нейната формация и „Продължаваме промяната“ се засилва, защото е станало ясно, че те не се продават, не се предават, не се страхуват и затова е важно да влязат в парламента.

За съжаление на Мая точно Кирил и Асен изсмукаха голяма част от гласовете на формацията й, която остана извън Народното събрание. Източници на вестник „Галерия“ твърдят, че Петков и Василев ще предложат на своята съратничка да оглави антикорупционния орган.

В първата си публична изява след спечелването на изборите Кирил Петков и обяви, че задача номер едно за едно за тях ще бъде в бързата смяна на главния прокурор Иван Гешев и на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Това означава, че рокадата е една от най-важните за хърватите и тя ще бъде сред задължителните червени линии, които ще бъдат прокарани при преговорите с коалиционните партньори.