Апокалипсис в САЩ! Много загинали в база на „Амазон”, обявиха извънредно положение ВИДЕО

Множество хора попаднаха в капан след частично рухване на покрива на склад на гиганта „Амазон” край град Сейнт Луис в американския щат Мисури късно снощи. Причината за инцидента е торнадо, съобщиха местните власти.

Агенцията за управление при извънредни ситуации в Колинсвил обясни, че става дума за инцидент с много жертви и добави, че хора са блокирани в склада, но не даде подробности, нито данни за броя ранени и загинали.

Кадри от мястото на инцидента, заснети с дрон, показват спасители, които претърсват огромна площ с отломки в тъмнината преди разсъмване.

Говорител на „Амазон”  каза, че в момента е прави оценка на ситуацията и щетите в обекта.

Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкър помоли за хората от Едуардсвил и се е свързал с кмета на селището, за да бъдат осигурени нужните държавни ресурси.

 


Снощи американската Национална метеорологична служба издаде предупреждения за торнада в райони в няколко щата, сред които Арканзас, Тенеси, Мисури и Илинойс.

„Около 50 души вероятно са загинали при унищожителните торнада, които преминаха снощи и рано тази сутрин през Кентъки и други американски щати”. обяви губернаторът на Кентъки Анди Бишиър.

 


„Информациите са наистина покъртителни”, заяви Бишиър в телевизионното интервю. Той обяви извънредно положение в своя щат и посочи, че щетите ще бъдат „едни от най-големите, които сме виждали от дълго време”.

В Тенеси лошото време отне живота на най-малко трима души, съобщи говорителят на щатската агенция за управление при извънредни ситуации Дийн Фленър.

 


Най-малко един човек загина, а петима бяха ранени, когато торнадо откъсна покрива на старчески дом в щата Арканзас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ