Смайваща прогноза за пандемията от К-19 бе открита в статия отпреди 24 години

В наскоро открита 24-годишна статия имаше откъс, в който се прогнозира на пандемията от коронавирус. В допълнение към нея, авторът прогнозира с удивителна точност какво се случва в наше време.

Статията, която предсказва пандемията, е публикувана в списание Wired през 1997 г. Нарича се „Бъдещето на света: Времевата линия за големия скок напред.

“ В статията авторът уверява, че тогавашната икономика преминава през преходен период, започнал преди 40 години, ако броим от тогава. 

През 2020 г. преходният период трябвало да приключи, но имало няколко факта, които можели да обърнат хода на историята. Списание Wired нарече един от тях „пандемията от грип на XXI век“. Съгласете се, много подобно на случилото се през 2020 г.

В допълнение към пандемията, списание Wired назова като бъдещи проблеми  ескалация на конфликта между САЩ и Китай, разочарованието от новите технологии, постепенното разпадане на Европейския съюз, покачването на цените на енергията и различните икономически кризи. Освен това, съдейки по прогнозите от старата статия, може да се сблъскаме с глад в някои части на планетата, социална и културна регресия на човечеството и неконтролиран растеж на рак. Една от точките на прогнозата също се сбъдна с невероятна точност: терористичните заплахи „вкараха света в ступор“.

Имайте предвид, че авторът на статията изобщо не е казал, че се е занимавал с предсказване на бъдещето. Според него това е само информирана прогноза за 25 години напред.

Превод