Майка изтърва бебето си във Велинград и то почина

Снимка: Петел

39-годишна жена е задържана за 72 часа по обвинение, че е предизвикала смъртта на 7-месечното си бебе по непредпазливост. Тя е британска гражданка, женена за 28-годишен мъж от Велинград, където е станала трагедията.реклама

Няколко дни денонощна работа са били необходими на криминалистите, за да изяснят случая. Драмата започнала на 8 ноември, когато в полицията в курортния град бил подаден сигнал от филиала за спешна медицинска помощ, пише Пловдив24.

Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето, а обясненията на майката Л.Л. – 39 г., която била британска гражданка и на бащата С.И. – 28 г. от Велинград, били противоречиви.

През цялото време майката и бащата отричали да знаят от какво е издъхнало пеленачето, казвали, че нищо не знаят. Тялото на детето било транспортирано за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били задържани в ареста на РУ-Велинград. 

Според източници на „Блиц“ майката системно е злоупотребявала с алкохол и наркотици. Във фаталната нощ тя е станала да премести бебето от едно място на друго, загубила е равновесие и го е изпуснала на земята. Медиците установили голяма травма по главата на жертвата.

В Англия жената има други деца, които са й отнети от властите заради агресивно поведение. След като родителите били арестувани, с тях започнали да работят криминалисти, а случаят е докладван на Районната прокуратура в курорта. Съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена от тежка черепно-мозъчна травма.

В помощ на разследващите бил изпратен и екип от Института по психология на МВР. Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето, като по този начин причинила по непредпазливост тежката травма и последвалата смърт.  С постановление на наблюдаващ прокурор арестът на жената е удължен със 72 часа. Районния съд във Велинград е наложил на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.