Проф. Рачев обяви страшна прогноза за уикенда и каза от какво да се пазим

„Времето е съвсем навременно. Декември месец е – вали сняг, вали дъжд. На по-високите части има поледица, което е лошо. Така ще бъде и в събота срещу неделя, където валежите ще са вече почти над цяла България“, заяви проф.

Георги Рачев в сутрешния блок на bTV.  

„Много по-малко сняг ни чака в неделя, но много повече дъжд. Европейският модел ще бъде по-близо до истината. Западна България да внимава в събота следобед до неделя сутринта, когато ще стане този преход от топло към студено. В Източна България е много по-топло. В Бургас и Варна е топло, с 4-5 градуса над нормата. 

Ще си вземем „довиждане“ със слънцето за дълъг период. Особено в София много дълго няма да видим слънце. В понеделник ни очаква по-хладно време – гадната част на зимата. Нито е бяло, нито е сухо, нито е мокро, никакво е. 

Появяват се някакви валежи от сняг и дъжд около 16 и 17 декември, но засега не се очертават валежи преди Коледа. Но има две седмици и нищо не се знае. Следете прогнозата“, категоричен е професорът. 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на , в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.