Ангелина продава луксозния замък на Косьо Самоковеца, вече има и мераклии СНИМКИ

Замъкът на Косьо Самоковеца е обявен за продажба от вдовицата Ангелина Димитрова в агенция за суперлуксозни недвижими имоти, а кадрите от интериора на уникалното имение, ще ви спрат дъха, пише „Телеграф“, цитирани от show.blitz.bg

Обявата е публикувана от брокер на 25 октомври, като към момента е отбелязано, че има две запитвания за имота от потенциални купувачи.

Прочутото имение на Константин Димитров е строено лично по негов вкус през 2002 г. и представлява имитация на средновековен замък и е обявено за продан от доста години.

Вижте колко зашеметяващ е замъка на Косьо Самоковеца, който вдовицата му Ангелина продава

 

 

 

 .

undefined

undefined

undefined

undefined

Имотът е с обща площ от 780 м. става ясно от сайта на брокера. Триетажният замък се намира в парк Ридо в Самоков, разполага с 3 огромни спални и 5 бани, просторен хол и дневна, както и градина, разпростираща се на 4520 м площ, пише „Телеграф“.

Жители на Самоков разказаха, че приживе собственикът не е жалил средства за строежа, който сам наричал „делото на живота ми“. Самоковеца изпипвал всеки детайл заедно с дюлгерите, които били наети от близо и далеч. Дори майстори от чужбина идвали, за да носят планове на средновековни замъци във Франция и Англия, от които се вдъхновявало бившето пиколо в хотел „Самоков“ в курорта Боровец.

undefined

undefined

undefined

Още тогава младият Косьо мечтаел да е собственик на замък, твърдят запознати с битието на страховития бос. Всичко е така замислено, че да показва най-голям лукс, на какъвто не се радват дори холивудските звезди в именията си. Уви, Самоковеца така и не успява да се порадва на замъка си. Убит есамо година след пускането му в експлоатация./show.blitz.bg