Неочаквано: Появи се цялото СПОРАЗУМЕНИЕ за бъдещето правителство

Появи се пълният текст на проектоспоразумението за бъдещето правителство, което „Продължаваме промяната“ (ПП), БСП, „Има такъв народ“ (ИТН) и „Демократична България“ (ДБ) трябва да подпишат. То бе разпространено от „Монитор“.

, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

От споразумението става ясно, че партията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще излъчи и двама вицепремиери. Ще има вице по ефективното управление, а министъра на финансите също ще е заместник премиер. При ПП отиват и министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.

Коалиция „БСП за България“ ще предложи министър на труда и социалната политика. Столетеницата ще има вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. В ръцете на БСП ще бъдат и министерствата на земеделието и туризма

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта. 

За „Демократична България“ договорката е за министерството на правосъдието, околната среда и електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер

Вижте пълния текст на споразумението за бъдещето правителство!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Споразумение за съвместно у… by Ventsislav Genkov