Андрей Райчев с мрачна прогноза за разпад на четворната коалицията по модела на „Борисов 2“

До дни може да стане ясно всичко около управленската коалиция.

По думите на социолога Андрей Райчев имаме нещо готово този път. Това заяви той „Тази сутрин“ по bTV.

В характерния си стил Райчев се изрази метафорично и намекна, кой разбира от самолети и е в основата да се  сглоби управленската коалиция. Ще се еманципират ли Петков и Василев от Румен Радев?

„Този път самолетът е добре сглобен и може да излети“ – така според Райчев ще излезем от революцията, която започна преди година и половина от фонтана пред президентството.

Социологът отхвърля възможността да има нови избори скоро, защото има натиск от хората да се състави правителство, и умора отново да се гласува.

Райчев обърна внимание и на препъни камъните в тази спойка за управление: „Опитват се да съединят лявото и дясното. Това се видя при Мая и Триото, но те се  срамуваха един от друг“. 

При тандема Кирил Петков и Асен Василев се вижда, че те не се срамуват. Видно е, те са десни хора с леви цели и имат бързи реакции на умели бизнесмени – така Андрей Райчев очерта профилите на двамата от „Продължаваме промяната“.
 
„Тандемът Петков и Василев, при тях няма доминация. Петков е по -харизматичен.  Но интересното е как ще балансират между лявото и дясно , и Слави Трифонов, който не е най лекия характер“, продължава да се чуди Райчев.

Ако погледне назад в историята  коалицията „Борисов 2“ вкара всички партии в управлението без БСП. Андрей Райчев припомня, че и там е имало дълги преговори, а Бойко Борисов беше изпратил три дами да преговарят. „Добре тръгна с широка основа, но се разпадна от крилата към центъра. Така ще стане и тук с Петков и Василев“ – прогнозира социологът Андрей Райчев