Футболният топ-съдия Борислав Колев е арестуван за пране на 53-те милиона от магистрала „Хемус“

Снимка Факти.бг, Борислав Колев (вдясно) и брат му Иво Колев са бивши служители на НАП, но в последствие биват освободени от дейността си за Агенцията.

Футболният съдия Борислав Колев е задържаният днес от органите на реда мъж по обвинение, че е участвал в схема за източване на пари от строежа на Автомагистрала „Хемус“, научихме от държавното обвинение, пише flagman.bg.

В периода 18 юни 2020 г.

– 8 август 2021 г. се смята, че Колев е изтеглил 53 млн. лв. държавно финансиране на 52 отделни транша, спекулирайки с фиктивната фирма „Струма Ар Ей“. Въпросната е основана през октомври 2019 г. в сътрудничество с Велислав Миленков, като двамата я регистрират с капитал от 100 лв.

Борислав Колев и брат му Иво Колев са бивши служители на НАП, но в последствие биват освободени от дейността си за Агенцията.

42-годишният Борислав стига доста далеч в кариерата си на рефер по футзал. Той дори ръководи финала в Шампионската лига между Барселона и Спортинг Лисабон през миналия сезон, а през есента бе част от съдийската делегация на ФИФА по време на Световното първенство по футзал.

Той и съмишлениците му са задържани за период от 72 часа, а от Прокуратурата настояват за постоянна мярка за неотклонение.