Личен лекар изригна срещу Мангъров: Когато почине още някой колега, ще го накарам да дойде да копае на гробището! Ако иска да ходи гол в отделението си

За да отиде един пациент в ковид зоните пред поликлиниките, той трябва първо да получи предписания от личния си лекар. Ако има симптоми, препоръчително е това да става безконтактно. Проблемът е, че се къса връзката между личния лекар и поликлиниките. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов.

По думите му изискванията от Столична община са преди посещение в ковид зоните в поликлиниката, да са се свързали с личните лекари, защото иначе ще трябва да си заплатят прегледа.

„Трябва да завъртим кранчето на новозаразените, защото иначе ще се удавим в нашата система. Няма да откриваме топлата вода. Вижте какво направиха в Израел – за един месец там новозоразените паднаха с 10 пъти. Но там затвориха всичко и никой няма право да излиза на 500 метра от дома си“, отсече председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов.

„Бизнесът си е бизнес, но хората си умират. Тук въпросът е как ще оцелеем“, каза още той и добави: „Хората в момента плащат по 1 млн. лв. дневно, защото някой не си е свършил работата. Скоро нямаме да имаме електронни направления и проблемът е в Информационно обслужване. Проблемът е на ниво програмист.“

„Мангъров ако иска в неговото отделение да ходи гол, но да не ми говори да си сваляме маските. Ние роля в театъра на Мангъров няма да играем. Виктимизира се едно цяло съсловие, а ние дадохме най-много жертви. Това е подигравка с цялото съсловие“, изригна д-р Миндов.

„Ще го накарам когато почине още някой лекар, да дойде той да копае на гробището, защото е много смел. Той разруши най-святата връзка, която имат лекар-пациент – доверието. Ако иска екипите на Спешна помощ също да свалят костюмите и да ходят по бански и да прегръщат болните“, отсече той.

„Нека да дойде Бойко Борисов, нека да дойде Мангъров, да видят какво се случва в кабинетите. Изкуството е вече да вкараш свой пациент в болница. Болниците са претъпкани, няма места. Трябва да спрем притока на новозаразени“, негодува общопрактикуващият лекар.

„Това не е лекар за мен. На този човек повече няма да му кажа доктор“, заключи д-р Миндов.

свързани новини