Рапърът 100 кила-Мама влезе в болница и стана най-лошото-Това ли е здравеопазване-Карам близките ми и щом влязат там-не излизат

Рапърът 100 кила, който през уикенда остро критикува държавната безпомощност в здравеопазването и културата в условията на коронакризата, изненадващо се извини за думите си.

В инстаграм варненецът, който по принцип не цепи басма никому, пусна дълъг пост за думите си в БНТ, като обясни, че е твърде емоционален и затова говорил толкова разпалено.

100 кила заживя с прасе, но не е очаквал какво ще го сполети посред нощ…

В студиото на Георги Любенов 100 кила влезе в пряк спор с депутата от ГЕРБ и актьор Евгени Будинов. „Майка ми влезе в болница и почина.

Това ли е високото ниво на здравеопазването ни? Аз не съм някакъв капацитет, но гледам просто на нещата. Виждам къде закарвам близките ми и щом влязат там – не излизат“, обясни 100 Кила.

 

„В момента нищо не работи от страна на културата, но търговските центрове, ресторантите си бачкат. В залата за театър няма толкова места, колкото може да ги има за един следобед в търговски център. Никой не говори как артистите си плащат сметките. Вие представяте ли си да не сте работили от февруари месец и да сте на квартира в София и с деца? Никой не пита как артистът си връща кредита“, попита Будинов рапърът.

Само ден по-късно рапърът смени мнението си. „Никога досега държавата не е заставала така категорично зад своите хора на изкуството – с толкова много програми за подкрепа на културата, независимо от коя страна на сектора стои всеки един от нас. Извинявам се на всички Вас, които се почувстваха засегнати от това, че използвах някои квалификации относно ситуацията в България в интервюто ми по БНТ 1 от 14-ти ноември. Последното беше продиктувано от емоциите в мен свързани със загубата на мои близки”, обясни в пост в инстаграм музикантът, пише „Хотнюз“. 

Феновете му обаче подкрепиха думите му в студиото на БНТ. „Всичко което каза в БНТ беше истина и беше прав”. „Ти ги каза нещата точно така както ги мислят масово хората” са само част от коментарите под поста му.