Край на Коронавируса!? Кандарджиев излезе със сензационно разкритие!

Ваксина срещу COVID-19 ще има скоро и това се очаква да стане късната есен, през зимата или в началото на следващата година. Когато пристигне у нас, тя ще е безплатна.

Първи ще я получат хората на първа линия в борбата с инфекцията и рисковите групи – хората над 60 години, хората с хронични заболявания и болните с ракови и хематологични заболявания. Това заяви пред NOVA проф.

д-р Тодор Кантарджиев, директор на Национален център за заразни и паразитни болести.

„Разчитаме много на ваксината срещу COVID-19. Това е един от начините за овладяване на респираторните вирусни инфекции, както и на ефективно антивирусно лечение”, каза той.

Професорът коментира и руската ваксина: „Всички досега ваксинирани са получили адекватен имунен отговор. Има светлина в тунела”.

„Разумните хора вече знаят какви са правилата – 90% ги спазват, 10% не ги спазват. Маската е най-добре да е на лицето на този, който може да зарази. Затова и маските на някои места са задължителни ”, коментира Кантарджиев и препоръча в днешния празничен ден хората да са навън, но да спазват разстоянието и да избягват да се прегръщат и целуват.

“Там, където се събират много и различни ученици – в междучасията в коридорите, е хубаво да има маски. Лошото е, че когато направиш строги мерки към малките, първата им работа ще е да започнат да си разменят маските, защото на един ще е жълта, на друг много ще му хареса тази жълта, пък друг ще има синя… “, каза Кантарджиев.