Виктор Николаев смълча Кацаров заради многото убити от К-19 българи СНИМКИ

Водещият на сутрешния блок на Нова ТВ Виктор Николаев посрещна служебния здравен министър Стойчо Кацаров в студиото на „Здравей, България“ с остър въпрос. Николаев, както повечето българи, се притесни за все по-голямото разпространение на коронавируса у нас, както и голямата смъртност.

„Ние сме в топ 5 по смъртност в света. Спокоен сте? Не ви притеснява високата смъртност?“, отсече водещият.

Разбира се Кацаров повтори мантрата му от сряда: „Няма драми. Няма хаос. Не сме изпаднали в паника и не си скубем косите. Да, все пак ситуацията е напрегната“.

„Обсъждаме зеления сертификат като пропуск за допускане до обществени места. Нови мерки няма да влязат от утре, а след 4-5 дни“, каза Кацаров. припомня, че .

„Тази година се умира повече в сравнение от миналата. Ще излезе, че смъртността от OCIVD-19 е в много по-високо ниво тази година“, каза още Николаев за страшната К-19 ситуация у нас.

„Ама ние сме достигнали пика на тази вълна. Смъртността следва броя на заразените с отстояние от 2-3 седмици. Високата смъртност се дължи на няколко фактора: лошото състояние на здравната система, лошото управление по време на криза и ниският процент на ваксинация. Хората не се ваксинираха масово и заради това сега смъртността ни е висока“, така Кацаров прехвърли вината върху българското общество, но не и върху неговото управление.

Виктор Николаев показа карта, която разкри, че ситуацията с коронавируса у нас е като в Африка: „Станахме Африка!“. И тук служебният здравен министър, назначен от президента Румен Радев, отново се оправда с това, че хората не искат да се ваксинират, а това е „доброволен акт“.

„Тезата, че хората не са информирани, не е вярна. Хората даже знаят повече от мен за ваксините. Опитваме се да управляваме кризата. Търсим баланс“, продължи Кацаров.

„Що за баланс е това на ден да умират по 100 души“, възмути се Николаев.

„Е, ще изчакаме хората да решат да се ваксинират. Това е цената, която ще платим“, отговори Кацаров.

Смъртоносна теза е това“, ядоса се водещият на Нова ТВ.