Внезапна спецакция в София! Ето какво се е случило на летището и пред хипермаркет ВИДЕО

Съвместни действия на полицията, Автомобилна администрация и НАП срещу нерегламентирания таксиметров превоз на пътници в София.

Действията бяха осъществени вчера на територията на столицата чрез използването на схемата „таен клиент“. В акцията участваха екипи на Икономическа полиция, ГДНП, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите, съобщиха от МВР. 

Обект на действията са били незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

Проверките са реализирани на две локации в столицата – аерогарата и паркинга на голяма търговска верига. В единия случай е установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма, двамата шофьори не издават платежни документи за предлаганата услуга, нямат и лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

Те са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите.

По случаите са образувани преписки. Предвижда се операции като тази да продължат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ