Д-р Дариткова съсипа БСП: Вашата наглост е безмерна, не ви ли е неудобно от колегите на кислородно дишане (НА ЖИВО)

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова скочи остро срещу БСП, след искането им здравният министър Костадин Ангелов да пристигне в залата, за да дава обяснения за случващото се с разпространението на коронавирус у нас. 

„Вашата наглост е безмерна, продължавате да се криете из кулоарите и се явявате когато успеем да съберем кворум. Не ви ли е неудобно от колегите на кислородно лечение?! Що за опозиция сте вие, явно партизанлъка ви се предава по кръвен път“, заяви с остър тон д-р Дариткова.

Тя подчерта, че моментът е изключително сериозен и, ако от БСП са отговорни бъдат в зала ще правят предложения, които съответстват на правилника.

Дариткова призова БСП да бъдат отговорни и да престанат с тези партизански игри. 

„Знаете ли какво се случва по българските болници?! Ако бяхте отговорни щяхте да сте тук, за да можем ние които можем да помогнем да сме там и да работим, а не както вие смятате, че един депутати трябва да е тук за да си вземе надницата“, заяви Дариткова. 

Това обаче не се хареса на БСП и продължиха да тропат с крак и да искат здравният министър да пистига в парламента, защото това било важно за нацията. 

Лъчезар Иванов бе още по-остър, като заяви, че в петък лидерката на БСП в петък говори от трибуната на Народното събрание хвърля обвинения, а след това отива да се лекува във ВМА. Депутатът от ГЕРБ припомни как техния президент Румен Радев в неделя след обяд научава, че е бил контактен с коронавирус болен, но заминава за Естония, как неговия секретар Димитър Стоянов ръси заразата по военни учения и крие, че е болен.

Един от любимците на Корнелия Нинова Явор Божанков също реши да се изяви и да обвини управляващите, че вкарвали лобистки закони и продължиха да правят панаири с цел да продължат скандалите и да се изявяват.

Наглостта понякога взема застрашителни размери в този момент, без да уточнявам за коя парламентарна група става дума“, заключи и Цвета Караянчева. Георги Свиленски обаче не се спря и продължи да тропа с крак, че здравният министър трябва да бъде повикан, независимо дали социалистите се регистрират или не.