Иво Димчев: Отказах на Луна да бъда неин вицепрезидент

Неотдавна екстравагантния певец Иво Димчев е получил покана от певицата Луна, която се кандидатира за президент на България, да й бъде вицепрезидент.

Музикантът отказа, но в никакъв случай не зачерква възможността някой ден да влезе в политиката, предава БТВ.

„В първия момент мислех да затворя телефона, защото си казах, че това е някакъв бъзик“, разказа той за предложението, което е получил.

„После разбрах, че е тя и е сериозна.

Една от причините артистът да откаже на Луна е, че родителите му и негови познати са го посъветвали да не го прави. Сред тях са били Азис и Мария Силвестър.

Иво Димчев показа и част от изкуството, което притежава, включително някои еротични картини, които е окачил в дома си. В дома му има и скулптура на бившия министър на културата Вежди Рашидов, която си е купил за 10 000 лева.

„Бях изпил две чаши вино и си казах, че парите нямат значение. Мисля, че много ми отива“, сподели той за скулптурата, която представлява козел. „Има нещо сатанинско в нея.“

Всъщност Димчев има и лична причина да иска да купи скулптура точно от Вежди Рашидов. Той разказа как преди много години скулпторът го е защитил срещу атаките на партия „Атака“, които са нападнали негов спектакъл с обвинения, че е порнография.

„Тогава Вежди Рашидов им отговори, че публиката решава дали един спектакъл е порнография, а не министерството на културата“, разказа Иво Димчев.