Известен ръководител от ГЕРБ се отказа да влиза в парламента

Даниела Дариткова се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. Това съобщи самата тя във Фейсбук.

„В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората“, написа тя.

„Първото ми обещание като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си.

Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината“, посочва в мотивите си Дариткова.

„Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание.

Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти“, припомня Даниела Дариткова.

„Вярвам, че жителите на Смолянска област отново ще подкрепят кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС, за да бъдем първа политическа сила за трети път тази година. Убедена съм, че сериозна подкрепа ще получи и кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева.

Гордост за региона ще бъде да изберем Президент с дълбоки родопски корени. Тук сме научени да търсим това, което ни обединява, а не разделя. България се нуждае от стабилност, отговорно управление и политическо лидерство! И само обединени ще го постигнем!“, завършва Дариткова.