Светослав Иванов изнерви Боби Михайлов: Каква заплата вземате?

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_

Кадър бТВ

Шефът на БФС Борислав Михайлов отказа да отговори на неудобен въпрос, зададен му от водещия на „120 минути“ по бТВ.

Ние знаем какви заплати вземат президента, премиера, депутати, министри. Колко вземате Вие, попита Светослав Иванов директно Боби.

Те са държавни служители, аз не Ви питам Вас колко вземате.

Със сигурност никой не работи безплатно, отвърна дипломатично Михайлов.

Питам Ви, защото през 2019 година Чеферин, който наследи Платини като шеф на УЕФА, отправи призив за публичност и публикува заплатите – неговата и на хората около него, продължи Светослав Иванов в опит да измъкне от своя събеседник желания отговор.

Това си е личен въпрос. Не работя без пари, със сигурност вземам по-малко от треньори и други, вземам това, което ми е гласувал Изпълкома, затвори темата Михайлов и напомни, че БФС не взема нито една стотинка от държавата.

Последва нов въпрос на журналиста: Защо, когато оглавихте БФС през 2025 година, България беше на 25-о място в ранглистата на ФИФА, а сега сме на 71-во, ако се лъжа, поправете ме?

По никакъв начин и невинаги управлението на БФС е пропорционално към резултатите на националния тим, към никое ръководство на БФС. Защото при предишното ръководство например имаше друг национален отбор, който се класира три пъти поред на големи първенство. Така че това са нещата, зависи и от поколения и така нататък, отговори Борислав Михайлов.