Кадиев показа данни, заради които Радев ще загуби изборите ТАА

Не искам да ви развалям неделята, но ако сте собственик на фирма, утре ще платите най-скъпата енергия в Европа. Прилагам файл с цените час по час за утрешния ден. За улеснение, гледайте предпоследния ред, който дава цена за 24 часа за базова енергия. Това написа в личния си профил във Facebook бившият ляв депутат Георги Кадиев.

Ето какво написа още той:

„Българската борса IBEX е с цена 211.29 евро/мвтч. и е най-скъпа. По-скъпа дори от Италия, която е с 203.48 евро. Германия е най-евтина в ЕС с 164.87 евро. Турция, където има правителствено определен горен таван на цената, бие всички със 73.66 евро (пак си помислете за оттеглянето на държавата и ползата от свободен пазар).

Сега да попитам отново идиотският търг на АЕЦ Козлодуй на цена 237 лв. как свали цените? Или целта беше търговци да продават на 211 евро? АЕЦ ще има пропуснати ползи от над 30 млн.лв. от този търг, отговорност НУЛА. Мерки за намаляване на цената- НУЛА.

Отново повтарям- ако нещо свали Радев, няма да е Герджиков, а цените на ел.енергията и тоталната безидейност в министерство на енергетиката, плюс саботажът на непипнатите кадри на ГЕРБ.

Сметката я плащат 440 хил. фирми., т.е. всички ние.

П.П. HUPX е унгарска борса, OPCOM- румънска, PMUM – турска (тук ще видите две цени: в турски лири и в евро), EPEX- немска, SMP- гръцка, SEEPEX- сръбска, CROPEX- хърватска, AT- австрийска, GME- италианска, BSP- словенска.“