Политик от Скопие изби рибата с виц за Радев, Заев, Макрон и Меркел

На митинга пред гражданите в Македонски Брод лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски говори за посланията от срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Бърдо, Словения и каза, че е ясно, че ЕС със Заев Заев начело страната се превръща в далечна цел, а отношенията с България никога не са били по-лоши, съобщи „Плусинфо.мк“.

Мицкоски подчерта пред гражданите, че няма да предава поздрави, както направи Заев след срещата на върха, поздравявайки присъстващите на митинга на СДСМ от Макрон, Меркел, Янша и Радев, но че ще разкаже виц за Заев, свързан със срещата на върха на ЕС.

„Няма да предам поздрави, ще разкажа един виц, разказан вчера сред хората, защото казват, че духът на народа, твърдостта и мъдростта се състоят в това да накараш човек да се усмихне, дори когато над съдбите ни надвиснат тежки облаци.

В един самолет след срещата били Меркел, Макрон, Радев, Янша и Заев, когато изведнъж пилотът каза:

„Самолетът се развали, трябва да го напуснем“. Добре, само че в самолета имало само четири парашута. Взема парашута Макрон и казва: „Трябва да спася Франция, не трябва да свърша така“. След него Радев взема парашута и казва: „Трябва да спася България, не трябва да завършвам така“ и скача.

Идва ред на Зоран Заев и той вика: „Трябва да спася страната си“. Той не казва Македония, защото му е забранено. Остават Меркел и Янша. Меркел казва на Янша: „Виж, аз съм вече на години, ще се жертвам за Германия и Словения, взимай последния парашут и се спасявай“. Янша й казал: „Има два парашута, защото Заев скочи с раницата си“.