12-годишният Стиви почина в болницата в Стара Загора

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_

Кадър Нова Тв

Смъртта на малкия Стивън разтърси Стара Загора. Детето, което след дни щеше да навъши 12 години, е било лекувано от вируса и е изписано от болница на 20 август, но по-късно се почувствало зле и започнало да диша трудно. 

Стивън отново влиза в инфекционна клиника в края на август и е изписан на 17 септември. След влошаване на състоянието му е приет с пневмония пак в болнично заведение ва 20 септември.

„На 20-и септември беше приет в детско отделение и бе по-добре вечерта, във вторник не се почувства добре и в сряда вече се влоши още повече и започна да повръща кръв. Състоянието му остана такова до смъртта му до сряда вечерта. През целия период, през който се лекува Стивън, има неправилно лечение на детето. Той умря в ръцете ми. Казаха ни, че ще ни заведат с линейка в „Пирогов“ на 22 септември, но линейката ес забави“, каза за Нова Тв майката на Стивън.

Според лекарите скенерът е показал, че в тялото на Стивън е имало тумор, който е притискал трахеята и е затруднявал дишането, вследствие на което се е стигнало до фаталния край. Проф. Чакърова обяви, че няма грешка в диагностиката и лечението на момчето и напомни, че ковид е тежко заболяване.