Лежа на кърпа за 5 минути, за да изправя гърба си и да махна корема си- японска техника, която работи безотказано

Всеки човек, който следва фигурата си, знае колко е трудно да се работи с проблемните зони. При отслабване те влизат във форма последни. Но когато наддавате на тегло, първо там се завръща всичко. Коремът се счита за проблемна зона за повечето жени.

 Следователно въпросът как да премахнем стомаха най -често измъчва жените.

Честно казано, аз имах същия проблем. Отпуснатият корем не ми позволяваше да нося тесни неща за дълго време и просто причиняваше дискомфорт. Решението е предложено от приятел. Оказва се, че само с една кърпа можете да стегнете корема си с ползи за здравето. Не вярвах, докато не опитах сам. Работи!

Как да премахнете корема: японски метод

Тази техника е разработена от японския лекар Фукуцуджи . Той говори за тази необичайна гимнастика в книга, продадена в милиони копия. Въпреки че самата техника е описана само с няколко изречения.

Ефективността на метода се състои в разтягане на гръбначния стълб до естественото му състояние. Правейки упражнението редовно, ще видите как стойката ви се е подобрила, коремът ви е прибран и дори ръстът ви се е увеличил.

Можете да използвате специален валяк за изпълнение на упражнението. Но за първи път обикновена кърпа ще ви бъде достатъчна.

Метод Fukutsuji: Техника на изпълнение

Вземете кърпа и я навийте на стегнат валяк. Оптималната дължина на ролката е 40 cm или повече. Дебелината му може да започне от 5 см и с времето да се увеличи до 10 см. 

Седнете на твърда, равна, хоризонтална повърхност. Най -добре е диван или под. Меко коване и диван няма да работят. Ако правите упражнението на пода, не забравяйте да го покриете с постелка за фитнес.

Поставете ролката зад гърба си и започнете леко да легнете върху нея. Регулирайте ролката с ръцете си така, че да е напречно. Най -важното е, че трябва да се намира точно под пъпа , защото резултатът зависи от това.

Поставете краката си на ширината на раменете. Завъртете краката си така, че палците ви да се допират един до друг. В този случай петите трябва да са на земята на разстояние 20-25 см една от друга.

Протегнете ръцете си напред и ги спуснете зад главата си, като обърнете дланите си надолу . Малките пръсти на дланите трябва да се затварят заедно. Ако не можете да изправите ръцете си веднага, не се насилвайте. Основното е, че малките пръсти и големите пръсти са затворени. С течение на времето гръбначният стълб ще свикне и ще можете да протегнете ръцете си напълно.

Трябва да останете в това положение 5 минути. Но ако все пак ви е трудно да направите упражнението, започнете с 1-2 минути, като постепенно увеличавате времето . Резултатите няма да закъснят, ще видите.

В рамките на един месец вие и хората около вас ще видите резултата.