Екшън в Карлово: Едни припадат и пият хапчета, други ликуват

Прелитащ над Карлово самолет разбуни духовете в града.

Изтребител е преминал над населеното място, а неочакваната му поява се радва на смесени реакции, пише glasnews.bg.

Една част от карловци са останали шокирани и споделят, че са изпитали силен стрес, но за други действията на пилота носят радост и разнообразие.

Оказва се, че прелитането е поздрав от военнослужещите от Граф Игнатиево към Карловската бригада по случай празника на военните в града.

Повод за дискусия става публикация на карловка, която споделя неодобрението си. Тя пита какво би се случило при евентуална авария, както и кой ще поеме отговорност за причиненото на гражданите неудобство. Жената разказва за споделения ужас и реакцията на нейни колеги и приятели.

Само за няколко часа поста във Фейсбук събира стотици реакции, десетки коментари и множество споделяния.

Вижте какво пише Чонка Андреева:

„ИСКАМ ОТГОВОР!
Кой разпореди преминаване на боен самолет над град Карлово? Кой ще поеме отговорност за причинения стрес на гражданите? Кой би поел отговорност  ако самолета се беше разбил в града – това беше много възможно!? Чий болен мозък реши, че може да „разхожда“ боен самолет над главите ни!?

Аз още треперя: след около минута силно ръмжене, колежката която излезе навън да разбере какво се случва се разкрещя:
„Веднага излизайте! Ще ни убият! „

На площада всички бяхме замръзнали. Човек до мен каза – този щеше да отнесе антената на Общината! И ТУК ИЗПАДНАХ В СТУПОР !!!! САМОЛЕТА СТРЕМГЛАВО ПАДАШЕ КЪМ ВОЕННОТО ГРАДЧЕ – ТАМ УЧИ СИНА МИ… И не помня нищо повече …  писъци, заглушени от рев на мотор… .

После ужасени клиенти разказваха как пред лекарските кабинети пациентите започнали да залягат по земята, хората пред болницата панически се втурнали да се крият във входа на болницата. В поликлиниката прозорците се тресели зловещо.

След около час развеселени участници в тържеството на Карловската бригада обясниха, че това било „изненада“ от Авиоотряда на Граф Игнатиев за празника?!?!?! Сега очаквам на празника на ВВС нашата танкова бригада да си върне жеста и да направи обиколка пред портала на Графа?“

За много коментиращи обаче, нейната позиция е прекалена. Те смятат, че случилото се не е нищо особено, както и че дори е било приятно разнообразие в ежедневието им. За други независимо от всичко ситуацията е причинила стрес.

Вижте част от мненията на карловци:

 „Беше зрелищно, атрактивно и рядко срещано в днешни дни. Е, нямаше как да не мине без малко звук, но мисля, че това беше приемлива цена. Пък и не е лошо от време на време да се вдига малко шум, за да се види и чуе от всички, че все още има авиация и армия в България“, пише Георги Чолев.

 „Това със самолета беше поздрав от военнослужещите от Граф Игнатиево към бригадата по случай празника й. Пилотажа беше висш и показа класа. Така, че имайте малко уважение към труда на хората защото армията винаги се отзовава било то за добро или лошо“, добавя Радослав Белегански.

 „Аз лично съм съгласен с госпожата, толкова беше страшно, че синът ми не спира да говори с възхищение за това!!“, коментира Красимир Георгиев.

„Оплаквате се от безплатно авиошоу? И хеликоптера в неделя ли ви наруши спокойствието? Съвземете се, правото на глас не ви позволява да мрънкате за всичко. Живеете в град не в джунгла. Тук свирят линейки, минават хеликоптери, свирят клаксони от коли на младоженци за хубаво или за лошо шум се вдига“, отбелязва Марияна Георгиева.

„Който е знаел и е бил подготвен Добре, но когато не знаеш нищо всеки нормален човек ще се изплаши. Така че не се пресмивайте на хората пък и не е редно да се правят такива изненади. Догодина на някой ще му хрумне да стреля  и всичко е нормално, но само за някои“, пише Клинче Палазова.

 Тази пролет подобна дискусия се разрази и сред пловдивчани. През май в небето над града прелетяха самолети и вертолети. Някои граждани ги посрещнаха с интерес, но за други това бе дразнещо и плашещо.