Доц. Кунчев с мрачен К-19 сценарий за бъдещето на България ВИДЕО

„Надявам се да нямаме по 10 хиляди положителни проби дневно. Епидемичният процес е много сложно явление и математиците не знам дали ще излязат прави. Съмнявам се.“ Това заяви доц.

Ангел Кунчев в ефира на Нова ТВ.

„След като се видя и влиянието на започването на учебния процес мисля, че не очакваме кой знае колко да се вдигнат показателите на заразените“, каза той.

„Ако бяхме минали 70% ваксинирани, нямаше да има мерки“, категоричен е доц. Кунчев.

припомня, че вчера той коментира дали се задава пълен локдаун в България.

„Има пазар за фалшиви ваксинации, което е изключително грозно – да търгуваш с човешко здраве. Проверяваме лекари, при които има странно струпване на пациенти от различни части на страната“, разясни медикът.

„Колегите от РЗИ проучват всеки заболял. Вирусът си обикаля и се среща с всякакви хора. Част от имунизираните карат вируса толкова леко, че дори не осъзнават, че са болни. Идвайки да се тестват за нещо друго, се открива, че са болни и така влизат в статистиката“, каза той.

„Докато сме на това ниво – 20% ваксинирани – ставаме фокус на Европа. Нас никой няма да ни спре да пътуваме, но те няма да идват при нас. Няма да идват за туризъм, за бизнес, за нищо. Единствено България и Румъния вече са с под 50% ваксинирани. Ние сме на 19% и ако останем така, има големи рискове“, притеснен е доцентът.

„Дали се нуждаят хората от трета игла, би трябвало да решават лекарите, защото повечето хора нямат нужда от нея“, смята доц. Кунчев.

„В епидимиологията нещата не могат и не трябва да се смятат на дневна база. На 4-месечен период процентът на починалите с ваксина срещу коронавирус е 0,77%. Това е 1 на 160 души“, поясни той.