Kриминалистът Савов за убийството на Герена: Извършено е с нотка злоба, а килърът е…

Продължава разследването на показното убийство посред бял ден пред стадион „Георги Аспарухов“ в София. Малко след 7:30 сутринта 44-годишният Георги Христов отивал на фитнес на „Герена“, когато е покосен от изстрели. Той има дете на няколко месеца, предава bgonair.bg. 

„Говорим за умишлено деяние, което е било подготвяно.

Знае се, че човекът по това време ще бъде тук. Това, което се разбра, е, че изстрелите са 6-7, като само един го е засегнал. Прострял го е в долната част на главата. 

Това за мен говори, че човекът не е бил добре подготвен. Човекът се е изнесъл оттам в посока булеварда, изстрелите са дошли най-вероятно от там, защото има тревна площ“, каза криминалистът Иван Савов.

В района има камери, но не е ясно дали са заснели извършителя. А той бяга с автомобил. Имал ли е помагач – също не се знае.

Изоставя колата на километър от местопрестъплението и я запалва, но не напълно. Разследващите тепърва ще проверяват за следи, които да водят към убиеца. Ясно е едно – действал е хладнокръвно.

„По-скоро деянието е извършено с нотка злоба, лично отношение. Това, че лицето е било покрито след това с някаква чанта, говори, че може би самият извършител се е отвратил до голяма степен от това, което е направил и просто го е хвърлил. По-вероятната версия за мен е, че това е някакъв негов партньор, с който не са могли да поделят нещо или е имало някаква дразга, кавга“, допълни Савов.

Главният прокурор заяви, че няма подробности за случая.

„Дори да знаех тези подробности, а аз не ги знам, защото нямам право да ги знам без разрешение на наблюдаващ прокурор – нали съзнавате, че е несериозно в начален етап да се коментират такива обстоятелства?“, коментира Иван Гешев.

Жената до убития Христов се обърна към него в социалните мрежи с „Любими мой“, наричайки го „мъж на честта, истински приятел и любим“.
На „Герена“ той е познат за голяма част от трениращите.  А минувачи се разминават като по чудо с бруталната гледка пред залата.