Още 4 сензационни версии за кандидата на ГЕРБ за президент СНИМКИ

В последните часове в публичното пространство се завъртяха четири интересни имена, които могат да бъдат издигнати от ГЕРБ срещу кандидатурата на Румен Радев за президент. Става въпрос за Симеон II, Милен Врабевски и Христо Стоичков.

Спекулациите тръгнаха от пост в социалните мрежи на политическия анализатор Нидал Алгафари, който напоследък е близък с елита на ГЕРБ. Любопитно е, че брат му Мадж Алгафари пък влезе в Инициативния комитет на Румен Радев и Илияна Йотова.

 След този пост започнаха коментари, кой може да е така описаният претендент.

Цар Симеон II се вписва най-добре – и като обединител на нацията, и като ерудит. Последният български монарх и бивш министър-председател е добре приет в цяла Европа, знае езици, има солидно семейство и история. Той би спечелил и подкрепата на ДПС, с които бе в Тройната коалиция. Царят може да вземе периферия от избиратели.

От друга страна обаче Симеон II няма да си позволи да участва в битка, която е с неясен изход. Въпреки дипломатичният тон, който запази през всичките години спрямо ГЕРБ и Бойко Борисов, точно по времето на първото управление на бившия премиер започнаха и делата за царските имоти.


Цар Симеон II

Сред другите споменавани имена е това на Милен Врабевски – бизнесмен и меценат. Той е учредител и председател на Фондация „Българска памет“. Собственик и директор на „Comac Medical“ – научноизследователска организация с предмет на дейност разработване, управление и контрол на проекти в областта на научноизследователската и развойната дейност в клиничната медицина. Компанията разработва научни проекти в 28 държави, покриващи Европа, Азия и Америка.

Собственик е на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“. Врабевски обаче няма широка популярност и трудно би победил Румен Радев, който от 5 години реално е в кампания.


Милен Врабевски

Най-ексцентричното предположение е това за Христо Стоичков. Камата е най-популярният българин по света. И макар, че имаше много шеги по отношение на неговия английски, в момента той работи като журналист в телевизия в Маями. Стоичков знае перфектно испански и е финансово обезпечен. Нападателят бе в добри отношения с лидера на ГЕРБ в началото на политическата му кариера, но след това те рязко охладняха.


Христо Стоичков, Снимка: Георги КОЛЕВ,

Според източници, цитирани от anteni.bg, в централата на ГЕРБ за кандидат-президент усилено се е обсъждало името на едно от светилата в българската, а и европейската медицина – д-р Григор Горчев. Той на два пъти бе избран за депутат от гражданската листа на бившите управляващи, но и двата пъти отказа да влезе в Народното събрание.Д-р Григор Горчев

Д-р Григор Горчев е смятан за един от най-добрите онкохирурзи в Европа, като негова е заслугата Плевен да бъде център на модерните технологии в медицината. Благодарение на усилията му градът, а с него и цяла България, се сдоби с ултрамодерния апарат „Да Винчи“ за отстраняване на тумори.

припомня, че по-рано днес се появи . Преди това пък .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ