Биков за Рашков: Дървен комунист, правещ се на пиар на Радев. Вече атакува и църквата

„На фона на тази тишина, която идва от министерството на финансите, има гласност от един доста объркан човек, който ходи по телевизиите – това е Бойко Рашков“, заяви Тома Биков, който заедно с Дончев и Сачева дадоха извънреден брифинг.

„Рашков като основен пиар на това правителство, защото МВР заприличва на пиар агенция, е във финалната част на своята активност“, заяви Биков.

„Рашков вече започва атака срещу българската православна църква. Обвинява я в сделка, а сделките прави той и то за имоти“, каза Биков,

„Такива дървени комунисти като Рашков са се опитвали да унищожат църквата вече 100 години, но мавзолеи вече няма, а църкви още има.

Не църквата подкрепя ГЕРБ, а ГЕРБ църквата. Надявам се, сега да не викат митрополити на разпит в полицията“, каза той.

Това което прави този объркан човек, не е правил никой за последните 30 години“, завърши той.

По-рано днес Рашков запита дали е станало ясно колко всъщност вярва в Бог Борисов – той просто разчита на владиците. „Той е осигурявал средства за църквите, но целта е сега той да иска от тях съдействие. Той е сключил така сделка с давност от няколко години с българската църква“, каза Рашков.

„От къде българските граждани, предприемачи, работещи, трябва да научат, че правителството се е присъединило към инициативата на Г-7 за увеличаване на данъците, запита пък Томислав Дончев по друга тема.

„Това, което ни направи впечатление, че на 1 юли бе публикуван списък, в който фигурира България. Доста европейски държави не участват обаче, но ние сме там. Той е за страните, които се съгласяват да се повиши корпоративният данък с минимална ставка 15%“, заяви друг гербаджия – Александър Иванов.

По думите му решението у нас е взето на 30-и юни, без обществено обсъждане, тристранки и оценяване на ефекта на въздействие върху икономиката и хората.

„Това реши служебното правителство – да повишим данъчната тежест с 50%“, добави той.

„Питаме финансовият министър защо не даде пресконференция и не осветли това свое решение. Кой го притисна и в коя стаичка“, запита още Иванов.

Според него Стефан Янев и дори президентът Радев трябва да коментират темата. „Става въпрос за вдигане на данъците у нас с минимум 50 процента. Длъжни сме да споделим опасенията ни, че това влияе зле на бизнес климата у нас“, каза още той.

В атаките се включи и бившият социален министър Деница Сачева:

„Това решение е непочтено, непрозрачно и непрофесионално. Вдигането на данъци в момент на криза ще действа неблагоприятно на цялата икономическа обстановка в страната. Това ще вдигне нивата на безработицата“, каза тя.

По думите й конкурентите на ГЕРБ дават много утопично обещания и именно заради тях им трябва да вдигнат данъците.

„Много представители на служебния кабинет говорят толкова много, че не знам кога работят. Вече има и нов жанр освен интервю – селфи от източен язовир например. Защо обаче по тази тема има тишина“, запита Томислав Дончев.

От ГЕРБ настояват да чуят позициите на членовете на Тристранката. „Такъв въпрос отнема месеци консултации и дискусии с всички заинтересовани страни, за да се разбере как ще се отрази на бизнеса. Това е норма вече от 20 години“, каза Дончев.

Той настоя всички основни политически партии да се обозначат и да излязат с ясна позиция какво мислят за увеличението на корпоративния данък.

„На фона на тази тишина, която идва от министерството на финансите, има гласност от един доста объркан човек, който ходи по телевизиите – това е Бойко Рашков“, заяви Тома Биков, който също взе участие в брифинга.

„Рашков като основен пиар на това правителство, защото МВР заприличва на пиар агенция, е във финаланта част на своята активност“, заяви Биков.

„Рашков вече започва атака срещу българската православна църква. Обвинява я в сделка, а сделките прави той и то за имоти“, каза Биков,

„Такива дървени комунисти като Рашков са се опитвали да унищожат църквата вече 100 години, но мавзолеи вече няма, а църкви още има. Не църквата подкрепя ГЕРБ, а ГЕРБ църквата. Надявам се, сега да не викат митрополити на разпит в полицията“, каза той.

Това което прави този объркан човек, не е правил никой за последните 30 години“, завърши той.

Блиц