Отряд „Кобра“ арестува опасни престъпници след страховит екшън и гонка по тъмна доба край „Илиянци“ СНИМКИ

Извънредна ситуация се е разиграла в ранни зори в София, близо до Илиянци. Това става ясно от публикации в социалните мрежи. Според потребителите движението на излизане от Илиянци посока тангента е затворено и има кръв. Авторът на поста съобщава още и за G-класи, a по думите му може да е имало и стрелба.

Веднага се заредиха и коментари под поста. Според един от тях извънредната ситуация се развива още от 4:30 сутринта, като на мястото е имало и барети.

Според други очевидци пък не става въпрос за катастрофа. На място имало 2 патрулки и бус. „Нещо сериозно трябва да е, щом толкова много полицаи са се събрали“, смята потребителят.

 

 

 

Малко по-късно се появи информация, че банда за обири и грабежи е задържана при полицейска операция на СДВР през изминалата нощ в София, съобщава БНР.

При задържането участниците в бандата са се опитали да избягат и са блъснали с автомобила си три полицейски автомобила.
 

Престъпната група е била заловена при опит да изнесе каса от офис на столичния бул. „Рожен“.

В преследването и задържането е взел участие спецотрядът „Кобра“ към СДВР.

Източници от полицията обясниха, че бандата е била следена от много време, а четиримата задържани са били познати като хора, заподозрени в множество грабежи и обири.
 

Огледите на място продължават. 

МВР има оперативна информация, че преди ден същата престъпна група е обрала Тото пункт в София.

По информация на БНТ задържането обаче се превърнало в истински екшън – заподозрените опитали да се измъкнат и последвало продължително преследване по улиците в София, завършило с материални щети както по техните автомобили, така и по тези на полицаите.

В крайна сметка те били задържани. Установено е, че автомобилът, който използвали, е бил откраднат преди две седмици от автокъща.

Според потребители в мрежата в района все още има огромно задръстване.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ