Журналистка заби пръст в раната: Е? Прав ли беше проф.Мутафчийски, че яко ще се мре?

Мнозина си спомнят интервюто на Миролюба Бенатова с професор Венцислав Мутафчийски , след което той произнесе култовата реплика: “ Яко ще се мре „. След този случай мнозина го заклеймиха като паникьор, а той самият се оттегли от медийните изяви.

Сега журналистката Даниела Горчева се изказа във Фейсбук за думите на генерала и отправи важен призив:

„Е? Прав ли беше проф. Мутафчийски, когато каза, че яко ще умираме? Прав беше.

Малко акъл му трябва на човек, но навреме да му дойде. Но дано запомним горчивите уроци, които за жалост ще ни струват човешки животи и особено живота на и без това малкото български лекари и медици, които не са се изнесли от територията България и самоотврежено стоят тук. А ето няколко извода от сегашната тъжна действителност.

1. Простакът, циникът и неграмотникът с власт и на власт е опасен не само за вашите пари, за вашето благосъстояние, но и за вашето здраве и за вашия живот.

2. Безотговорният журналист, който не може да различава голословните твърдения от фактите и който манипулира (умишлено или поради собственото си невежество и собствените си предубеждения) общественото мнение, е опасен за вашето здраве и за вашия живот.

3. Невежеството, простотията, вярата в конспиративните теории,  отказът от логично мислене, мангървощината са опасни за вашето здраве и вашия живот. И този на близките ви, на околните, а в случая – на медиците. Спазвайте дистанция от две протегнати ръце.“