Шефът на Pfizer разтрепери света с тази прогноза за ваксините и К-19:

Факт е, че никой не може да даде точна прогноза за това, колко дълго ни защитават ваксините срещу коронавируса. Вече упорито се говори за трета игла на тези, които са се ваксинирали преди повече от 6 месеца и на хората с отслабен имунитет.

Мрачна прогноза за ваксините и коронавируса даде не кой да е, а директорът на Pfizer – една от водещите компании за производство на ваксини срещу коронавирус.  Алберт Бурла  заяви, че очаква „в рамките на една година“ човечеството да се върне „към нормалното“ след пандемията на коронавирус, но и да подлежи на ежегодни ваксинации , съобщава БГНЕС.

 

Алберт Бурла

„Мисля, че можем да се върнем към нормалното. Не мисля, че това означава, че няма да дойдат нови варианти (на вируса). И не мисля, че това означава, че можем да живеем нормален живот без редовни ваксинации“, каза Бурла в ефира на канала ABC.

„Ще имаме ваксини (ефектите от които) ще продължават поне година. В най-вероятния сценарий говорим за годишна реваксинация“, каза Бурла.

Той обеща през следващите дни да предаде на американските регулаторни органи данните от изследванията, които компанията проведе за ваксиниране върху деца на възраст 5-11 години. Според компанията, изследванията са потвърдили безопасността и ефикасността на ваксината и за тази възрастова група.