Синоптик от НИМХ предупреди за нов обрат с времето и сняг в…

Следващата седмица ще е по-есенна, температурите ще се понижават. Това каза в интервю за „Фокус“ синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева.

„В понеделник все още температурите ще са високи, може би това ще е последният септемврийски ден с такива стойности – между 25 и 30 градуса. Привечер от североизток ще започне понижение на температурите, а през следващите дни и в цялата страната.

Във вторник максималните температури няма да надхвърлят 18-23 градуса. Така, с всеки следващ ден с градус-два температурите ще се понижават“, уточни Стойчева.

Тя допълни, че в петък и събота в по-голямата част от страната максималните температури ще са между 15-20 градуса.

„Минималните температури няма да се променят съществено, но след средата на седмицата и те ще започнат да се понижават. В неделя в по-голямата част от страната, изключвайки Черноморието, ще са 4 и 9 градуса“, каза още Анастасия Стойчева.

По думите й, през следващата седмица можем да очакваме превалявания от сняг в най-високите части на планините.  В планините ще е доста хладно.

„Във вторник на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Главно в западната част на Стара планина и в Рило-Родопската област очакваме по-съществено количество валеж. С този изток-североизточен вятър и по-ниските температури времето ще бъде по-есенно. В планините понижението на температурите ще е доста съществено.

В петък и събота в районите, в които температурите ще са около и под 0 градуса ще сана около 1500 м. надморска височина“, допълни тя.

„Очаква ни доста хладно време в ранната част на страната и доста ниски температури в планината“, каза още Анастасия Стойчева.

.