Съпругата на майор Терзиев: Гледат те в очите и те лъжат, на това ли ги учат в българската армия?

Димитрина Попова, съпругата на майор Валентин Терзиев, който загина във водите на Черно море по време на учение, публикува свой коментар на страницата си във фейсбук.

Постът й е по повод становището на Министерството на отбранaта, че причината за смъртта на Терзиев е загуба на пространствена ориентация.

„Вече към загубилите пространствена ориентация освен всички в по-предни постове влезе и полковник Василев, който с 3 катастрофи излезна „голям експерт“. Поне вече всичко го има документирано – указана височина между 7 хил.

и 4 хил. метра, неизпълнявана задача от 15 г. и при първия проблем със смъртен случай. Абсолютно неподготвени кадри, май повече ръководни.

И сега на Русев (ген. Русев, шеф на авиобазата в Граф Игнатиев, доверено лице на президента Румен Радев, б.р.) ли да вярвам или на мъжа ми? Толкова смело те гледат в очите и лъжат, и на това ли учат в Българската армия?“, пита тя.

По-късно тя пише още един коментар: „Но всички тези с командите се крият и „топят“ щурмана и пилота. Ако знаете колко глупости и бисери чух вчера за няколко часа…. , тези хора наистина ни мислят за овце.“