Страшен скандал при дамите в ГЕРБ вбеси Борисов ВИДЕО

„Днес сме събрали не само да изберем ръководство. Но се надявам да изчегъртаме мъжете и да дойдат жените на власт. Не случайно най-много избиратели гласуват от ГЕРБ от вашия пол и не случайно имаме евродепутати, еврокомисари, министри кметове. Мисля, че няма друга партия, в която да има толкова много жени“, обърна се Бойко Борисов към дамите на ГЕРБ, които си избират ново ръководство.

 

Той избори номинациите, като посочи постиженията на всеки един кандидат.

Докато изреждаше, Борисов пък се пошегува: „Няма да приличам на Слави Трифонов, няма да ги изчитам всичките“, каза той.

Малко преди да бъдат гласувани предложенията за зам.-председатели на жени ГЕРБ, от структурата в Благоевград се включи председателката Адриана Мелниклийска, която имаше възражения.

„22 жени сме в структурата на ГЕРБ в Благоевград. Нито една от нас не е номинирала лицето Елена Ташкова“, каза тя.

Това обаче ядоса Борисов и той ѝ отвърна: „Във вашата организация с подобни разделения, доведе до това да загубим няколко избори. Най-малко не искам да губя времето на другите с вашите разправии. И не случайно не идвам в Благоевград, за да ви слушам разправиите“, ядоса се Борисов.

В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. И вие губите избор след избор. Гласувате сигурно едни срещу други“, допълни той.

После обаче предложи да има прегласуване на номинациите в Благоевград с думите: „ГЕРБ е демократична партия“.

Даниела Савеклиева си направи отвод. Росица Димитрова беше избрана за член на НИС на ГЕРБ. Затова се наложи прегласуване на целия Национален изпълнителен съвет. 

„Честито на новото ръководство на Благоевград. На Савеклиева ще кажа, че може да имате много кандидати, но резултатите нямате и няма да имате“, обобщи Борисов.