Зловеща монахиня броди из цяла България! Всички са в шок СНИМКИ 18+

Зла монахиня плаши хората и буквално им изкарва ангелите в тъмното. Това е най-новото предизвикателство в TiкТок, което набира скорост у нас. В социалната мрежа са качени множество клипчета, от които се вижда как жена, предрешена като монахиня, обикаля градовете из страната, пише вестник „Телеграф“.

Според очевидци, които са имали нещастието да я срещнат, тя се държи изключително налудничаво и плаши хората.

Диша тежко, върви, следвайки стъпките ви в тъмното, крие се по сенките на дървета и храсти.

При други случаи просто изчака изневиделица и почва да се хили със силен гърлен смях, така че да отеква ехо в околните сгради. Смехът ѝ напомня този на вещица. Разхожда се облечена в черно от горе до долу, свети с фенерче, прави резки движения.

Началото
Проверка показа, че предрешени като монахинята има както жени, така и мъже. Това са предимно млади хора, които са повлияни от новото предизвикателство на социалната мрежа. То е вдъхновено от едноименния американския готически свръхестествен филм на ужасите от 2018 година, който се превърна в една от най-хитовите продукции в жанра наред с „Писък“ от 1996 г. и „Заклинанието“ от 2013 г.
 

Първите прояви на зловещата монахиня у нас са засечени още преди година в Радомир. През август 2020 г. родители дори са сигнализирали в полицията, че в центъра на градчето жена вероятно с психични отклонения, облечена изцяло в черно е изплашила децата им, докато си играят навън след залез слънце.

„Търсех ключовете си пред нас и я видях. Освети пътя си с фенерче и светна след това и към лицето си. Видях     я.     Гледаше злобно някак. Сви бързо пред блок 10 и тръгна към околните блокове. Изкара ми буквално ангелите“, споделя Селина Димитрова от Радомир.  „Беше ме страх да пусна детето навън, за да не се уплаши от жената”, коментира Лиляна Петрова.
 
„Вечер, когато се возехме с приятели между Радомир и Перник, по пътя в тъмното се разхождаше монахинята, колкото повече се приближавахме към нея тя започваше да свети с фенерче срещу нас или изскача на пътя пред колата“, разказва Петър. Местните имат предположения, че въпросната монахиня всъщност е мъж, който се преоблича като жена и се крие по храстите.

Метрото
Това лято монахинята на няколко пъти се появи и в Перник. После подобна проява в тъмното имаше в Петрич, а през август бе засечена в Несебър. От седмица потребители във фейсбук групата „Шофьори Несебър“ публикуват редовно клипове на дама, облечена с черни дрехи и черно наметало, която се скита из улиците.

Потребители, интересуващи се от монахинята, са получили различни сигнали, че е била забелязана началото на септември в Благоевград. Хора от града дори са изпратили клип, на който се вижда, че наистина монахинята обикаля из квартал „Струмско“ след 22.30 часа.

Последните прояви в социалната мрежа са от градовете Пловдив и Варна. Някои твърдят, че тези дни субектът е бил забелязан и в Кюстендилско, наричат го „Монахинята от Радомир“. Наскоро монахинята бе забелязана и на метростанция „Сердика“ в софийското метро.

Във фейсбук групите за „Люлин“ потребители  съобщават за човек, облечен в черни дрехи с фенерче или жена, приличаща на монахиня, която причаква по тъмно край метростанциите и върви след хората. Някои дори се опасяват, че това е крадец, който иска да ги обере в тъмното. „Бяга доста бързо, май е момче.

Това е поредната идиотия на пубертетите“, пише Михаел Живков във Фейсбук. Коментиращите обобщават, че разпространението на модата е със същата скорост като панде­мията.

Паника
Новото явление бук­вално предизвиква същинска паника в со­циалните мрежи. Всич­ки говорят и пишат за неидентифициран су­бект – мъж или жена, облечен в черно расо, понякога с качулка, по­някога със забрадка.

В различни полицейски управления има сигна­ли за подобен род изя­ви. Източници разкриха, че мъж в черни одежди с психични отклонения, който плаши деца и старци по парковете, е бил задържан през ля­тото от полицията в Монтана.

Мъжът е бил прибран в държавната психиатрична болница – Карлуково, където специализиран екип се грижи за него. Според различни потребители в мрежата това не е обикновено предизви­кателство сред тийнейджърите, а е секта.

Мъж на средна въз­раст, качил клип в една от групите в социална­та мрежа, твърди, че монахинята го е пре­следвала и се е опитва­ла да го хване. Според други коментари жена­та е опасна, защото на­пада деца и животни, но всъщност никой не е сигурен дали пък не е и мъж. Всички са едино­душни в коментарите, че човекът, скрит под расото, е опасен и ви­дът му плаши.

Над 33 хиляди потребители са лайкнали клипчета и реактнали сторита със зловещата монахиня в ТiкТок.

На видеата монахинята се появява на различни места у нас под съпровода на страховита музика. Само един от злокобните клипове е с над 3000 споделяния. В социалната мрежа фенове на „Новия феномен“ са разработили система, с която постоянно получават сигнали на смартфоните си къде се намира зловещата жена.

Покрай страха и истерията около монахинята се появиха и зевзеци, които преработват видеа с нея или сами се снимат с цел забава, качвайки смешни клипчета и танци.