Учени разказаха какво ще се случи със Земята до края на 2100 г.

Международен екип от учени наскоро се занимава с глобални изследвания и направи доста подробна прогноза за това какво ще се случи с нашата планета и цялото човечество до края на този век. 

Основната тема на доклада беше „климатичната миграция на населението“, която ще бъде предизвикана от твърде силното изменение на климата, както и от глобалното затопляне, пише World Bank Group.

Учените смятат, че ако количеството на емисиите на парникови газове не бъде намалено през следващите 10 години, това ще доведе до огромен брой смъртни случаи. Всяка година само от прегряване ще започнат да умират около 10 милиона души.

В същото време още 400 милиона души ще могат да работят изключително на закрито.

След 20 години, поради невероятно високата температура на въздуха на Земята, ще започнат тежки засушавания, чиято продължителност ще достигне шест месеца. Това ще се отрази не само на здравето на хората, но и на продължителността на живота им.

Ако емисиите на вредни вещества останат на същото ниво, тогава през 2050 г. добивът на цялата планета ще спадне с почти 30%. Китай, Аржентина, САЩ и Бразилия ще пострадат най-много в резултат на това. В същото време населението на Земята ще се увеличи и ще има нужда от много повече храна, но поради липсата й ще настане криза.

Времето ще се промени толкова много, че през 2050 г. 200 милиона души ще напуснат домовете си и ще станат „климатични мигранти“. Изключително високите температури ще повлияят негативно на почти 70% от човечеството.

Превод