Рентгенови СНИМКИ на белите дробове на ваксиниран и антиваксър с К-19 смълчаха света

Лекар: Рентгеновите лъчи показват как ваксината предпазва белите дробове от COVID

В световен мащаб вълната на Делта варианта доведе до увеличаване на броя на хората, заразени с коронавирус, пише bg-voice.com.

Същата ситуация се наблюдава в болница в Сан Диего, където д-р Алберт Сяо, рентгенолог, сравнява рентгеновите снимки на ваксинирани и неваксинирани хора.

На въпрос от телевизия ABC дали има разлики в клиничната картина на ваксинирани и неваксинирани хора, той изпраща две снимки вместо класическия отговор.

Вляво е кадър на белите дробове на ваксинирано лице, а вдясно на неваксиниран.

„Както можете да видите, разликата между двата кадъра е драстична. Първият кадър показва тази чернота, това е въздух в белите дробове, те са пълни с въздух и това е добре. Втората картина е бяла, като мъгла. Това са белите дробове на неваксиниран човек и тук се вижда как инфекцията ги уврежда, това са бели поражения от вируса и самият вирус“, каза лекарят.

Снимките всъщност показват как действат ваксините, как разпознават вируса като чуждо тяло, и когато човек се зарази, незабавно мобилизират имунната система, за да се защити.

„Ваксината забавя разпространението на вируса и не му позволява да се размножава толкова много, че да стане смъртоносен, като всъщност „купува“ време за имунната ви система, за да може да се бори с коронавируса“, обяснява лекарят.

„Ако трябва да получите представа за това как работят ваксините чрез конкретен пример, можете да видите това тук, на тези снимки“, обяснява калифорнийският лекар.