С винкел по главата: Проф. Витанов за първи огласи част от бруталните заплахи срещу него!

Аз не съм дошъл тука да се оплаквам. Дойдох да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози, много да внимават. Първо ще чакат да се провалите, когато видят, че не се проваляте, ще завалят заплахи, а после ще ви посегнат. Това заяви математикът проф.

Витанов пред Нова тв. 

„Бях тръгнал на път със семейството ми. Имам някои навици от казармата и погледнах автомобила и видях, че нещо е бутнато по него, за да се случи нещо друго. Не беше спирачката. Тя е твърде сложна, но за малко време може да направите други неща. Това беше отразено в съответния ми доклад в деня. Не се занимавам с полиция, защото те са толкова много. Който иска да се самосезира. Нека повече да не говорим за това, че може да се случи пак. Беше обработена гумата, така че да изгърми с висока скорост. Много добре беше направено“, разкри той. 

Той заяви, че заплахите срещу него продължават. 

„Гледайте какво пише в един сайт: „Ако сте млади, заразявайте повече хора. Много млади ще оцелеят, а възрастните ще ритнат камбаната.Ще паднат имотите и така ще си купите апартамент евтино“, разказва той. 

Проф. Витанов изброи и няколко преки заплахи към него от социалните мрежи: 

„Витанов, след няколко удара с винкел в главата, решенията ти ще бъдат различни.“

„Манипулатор, който взема 36 хиляди от държавата на месец за неправилни сметки.“

„Дай му адреса на тоя. Все някой с рунтави гърди, ще се справи с това измекярче.“ 

„Първо, основание няма. Аз не съм участвал във взимане на решения. Аз правя анализи и числата са такива каквито са. Виждате, че става каквото кажа. Какви са хората, как са, знаете, че 25% от населението не вярва, че има вирус и пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят теории. Някои стават по-агресивни, други стават още по-агресивни и пращат мейли.

Мейлът, който ще прочетете, е пратен от криптирана поща и е много добре написан. Тези неща продължават нататък и посягат на семействата. Колеги, внимавайте, ще ви посегнат, ако сте успешни. Изкарах три вълни до момента. Казах, че ще изкарам още една вълна заради народа. След това ще спра да се занимавам с това“, допълни проф. Витанов.

„Вълната тръгна да си ходи, но акъла ни не спря и сега сме във вторичен пик. Пик септември и пик октомври ще има“, обяви той.