Тео Ушев нападна Петков и Василев с грозни обиди

Световноизвестният аниматор Теодор Ушев се подигра с логото на новата политическа организация „Продължаваме промяната“, където начело са Кирил Петков и Асен Василев. Според Ушев логото е аматьорско и проява на много лош вкус.

„Ще ме извините за този пост. Но съм особено чувствителен на тема дизайн, и всичко въртящо се около „пропагандата“.

 Днес ми попадна във фийда това. 
 

Отначало помислих, че е шега… Как е възможно хора, претендиращи за образование, професионализъм да неглижират толкова визуалната си идентичност? Нима ще се чувстват уютно, държейки речи под това аматьорско недоносче? Нима толкова им стига интелекта, че да се поставят под този примитивизъм? Ще кажете – какво толкова, едно лого, голяма работа.

Дизайнът и добрият вкус са най-важните неща в една пропаганда (виж историята). Логото трябва да е просто, ясно, забиващо се като пирон в съзнанието… Неграмотният, наивен и откровено кичозен почерк в това чудо „на природата“ не предполага добър стил, интелект и промяна. 

Посланието се чете така „Въобще не ни пука за комуникацията и визуалната ни идентичност, защото сме най-позитивните и добри“. Не знам на кое място ще се класират тези иначе симпатични хора – но в лошия вкус задминаха и онези с „ханския“ шрифт“, коментира Тео Ушев.