Лекар от Пловдив разтърси България с тези думи за К-19, посочи единственото спасение от вируса!

Не можем да се крием зад маските цял живот! Единственото ни спасение са имунизациите! Важно е да се имунизираме. Няма такъв вариант, при който да не се разболеем, във всички случаи ще се срещнем с вируса. Или ще се имунизираме, или ще се разболеем, друг вариант няма“. Това каза пред журналисти д-р Костадин Сотиров, общопрактикуващ лекар в Пловдив, който днес бе награден за това, че е направил най-голям брой имунизации от началото на процеса у нас – общо 1100, предаде Plovdiv24.

bg. 

Лекарят призова хората да мислят освен за себе си и за роднините си, защото „много е тежко, когато заразиш близките си хора, това е равносилно на убийство и се преживява много трудно след това“.

Д-р Сотиров обясни, че винаги говори с пациентите си, за да може те да са добре запознати, за да може след това да обяснят и на роднините си, че е добре да се имунизират. Защото по този начин те ще запазят и себе си, и роднините си.

„Сега ги агитираме и за имунизациите срещу грипа, тъй като родителите, които не са имунизирани, заразяват децата си, а те страдат тежко“, каза д-р Сотиров. Той посочи, че винаги успява да убеждава хората, като им обяснява до какво води заболяването и как ваксината може да ги предпази.

„Нивото на безопасност на ваксините е толкова високо, че позволява да се имунизират и бременни жени и кърмачки“, каза лекарят и добави, че това сега се прави масово в света и касае както противогрипната ваксина, така и тази срещу ковид.

„В момента няма друг начин бъдещата майка да защити детето си, не само тя, но и цялото семейство, в което живее. Всички данни по света досега доказват, че ваксината дава добри резултати когато се имунизира кърмачка, защото по този начин тя защитава и себе си и детето си, ако се заразят“, каза д-р Сотиров.  

„Към момента се задържа нивото на желаещите за ваксинация в Пловдив и областта. Въпреки това Пловдивска област е с най-високо имунизационно покритие в цялата страна“, посочи д-р Костадин Сотиров. 

Той призова колегите си да говорят с всеки пациент поотделно, защото само така може да се постигне по-добър резултат.