Рашков втрещи със заповед при назначението на златната Ивет в МВР

Олимпийската шампионка Ивет Горанова официално беше назначена на служба в МВР. На кратка церемония вицепремиерът и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на каратистката договора й. Той втрещи със заповедта, отправена към нея – да учи полицаите да се бият, прилагайки уменията й от каратето, които тя има за задача да предава на служителите на реда.

„Много се радвам, че прие предложението.

Ние сме приготвили трудовия договор, само че той е с дата 15-и… малко закъсняхме. Много се радвам да го връча на Ивет, да го има за спомен от Академията на МВР. Рядко на министър се отдава тази възможност. Честитя й първия работен ден – тя ще бъде инструктор по бойни и приложни изкуства – ще доближи нашите служители до нивото на световния спорт, да имат самочувствието, че са обучавани от олимпийски шампион“, обърна се Рашков към 21-годишната Горанова. 

„Благодаря за поканата. Радвам се, че постъпих на работа в Министерството на вътрешните работи. Ще се опитам да покажа моите знания и да им предам това, което зная. Ще се опитам да ги мотивирам да са вдъхновени и ще им предам моите умения по лична защита, което е много важно за служителите на МВР, да могат да реагират бързо и правилно“, обясни олимпийската шампионка, която ще работи в Академията на МВР. 

„Разбирам, че вече нося огромна отговорност в много сфери, не само в спортната. Старая се да се представям добре на всяко ниво“, добави Ивет Горанова.