Вежди Рашидов: Слави първо себе си трябва да изчегърта, ако говорим за негативите

Вежди Рашидов коментира създаването на новата партия и засипа с критики Слави Трифонов.

Няма човек, който да не носи качествата на почтените, но и да е безгрешен. Никой не е безгрешен. Кой ще определи почтените? Отново отиваме към едно разделение на хората.

Това заяви бившият министър на културата от ГЕРБ Вежди Рашидов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Думите му са по повод новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

„Човешкият живот не е парцал, за да бъде омърсявам по медиите. Трябва да се покажат доказателства“, коментира Рашидов във връзка с обвиненията за корупция срещу правителството на Бойко Борисов.

„Нямам нищо против тези млади хора. Те явно са образовани, не са лишени от възможности“, каза той по адрес на Петков и Василев.

„В ГЕРБ също има много почтени и достойни хора. Само да се говори – не приемам. Дайте корумпираните да ги линчуваме заедно. Сега като оцапахме средата, дайте да изберем почтените. В 45 парламент присъствах на една арогантна простащина. Това ли е почтеното?“, чуди се бившият депутат от ГЕРБ.

„Аз имам дълбоко уважение към институциите“, подчерта Вежди Рашидов.

Той не скри критиките си към Слави Трифонов. По думите му с негова помощ е било отгледано едно опростачено поколение в страната, което не знае кой е Иван Вазов. „Слави първо себе си трябва да изчегърта, ако говорим за негативите“, каза бившият министър на културата.

Според Рашидов „Продължаваме промяната“ е президентска партия и в това няма нищо лошо. „Почтен е този, който го показва, не който само говори. Те обявиха, че ако ГЕРБ си кажат, че са корумпирани, може да се говори с тях. Кое се доказа, за да се разкайват? Раздават се присъди по медиите, без съдът да се е произнесъл“.

„Със сигурност ГЕРБ ще има кандидат-президент. Той ще е качествен и достоен, обединител, който народа ще харесва. В ГЕРБ има подготвени и достойни хора, с опит в политиката“, увери Рашидов.

„До нищо хубаво не ни води това, което става в момента. Потърпевш ще е народът“, предупреди той.

Рашидов прогнозира, че скоро ще се стигне до диалог и разбирателство между политиците.

Той обясни, че е отказал да бъде депутат, защото в НС се е видяло ниското падение на човешкия морал, пише Novini.bg.